THE 5-SECOND TRICK FOR הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

Blog Article

דימומים קלים מהאף ומהפה לא נדירים, ולעיטים רחוקות יופיע שתף דם תת עורי. כאבים משמעותיים הינם נדירים.

הסינוס המקסילארי השמאלי והימני ממוקמים שניהם בדיוק מעל הלסת העליונה ומתחת לארובת העין. לסינוסים (הסינוסים המקסילאריים ביניהם) יש מגוון תפקידים.

אין איזשהו כלל מתמטי, אבל יש כמה עקרונות רפואיים בגלובלי:

הרמת הסינוס, הקרויה גם הגברת הסינוס, היא ניתוח שמטרתו הוספת עצם על חלקה העליון של עצם הלסת. את העצם משתילים ליד השיניים הטוחנות והטוחנות הקדמיות.

סינוס מקסילרי הוא החלל, הנמצא מעל השיניים האחוריות בלסת העליונה. ניתן לראות רכס מחוסר שיניים לאחר עקירות. העצם נספגה ולא נשאר גובה מספיק לקיבוע השתלים.

כיום ניתוח הרמת סינוס פתוחה הינה טכניקה טיפולית פרדיקטבילית (אחוז הצלחה גבוה) עם תוצאות קליניות מצוינות. שיטה זו מאפשרת התקנת שתלים באזורים שעד כה נחשבו כבעייתיים.

קיימות מספר סיבות שבגללן מבצעים הרמת סינוס. ראשית, קיימת סיבה אנטומית הקשורה למבנה הגולגולת אצל חלק מהמטופלים: כאשר העצם בחלקה האחורי של הלסת לא מהווה בסיס טוב מספיק לשתל. כמו כן, גם מחלות חניכיים עשויות לגרום למחסור בעצם.

ושוב – כל הנ"ל הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

ניתן להמשיך רק לאחר החלמה מלאה של הקרום, מה שעשוי להימשך מספר חודשים. כאשר הקרום מבריא הוא חזק ועבה יותר מכפי שהיה קודם, ויש סיכוי גבוה שהניתוח יצליח בפעם השנייה.

תופעת לוואי אפשריות נוספות הן שטפי ??? ??? דם בפנים (באזור סביב הסינוסים המקסילאריים) ונפיחות.

כיסוי אנטיביוטי – למשך מספר ימים למניעת זיהומים אפשריים.

בקרב אנשים בעלי בריאות תקינה, גורם אפשרי נוסף המצריך הרמת סינוס הוא קרבה גדולה מדי בין הסינוס לעצמות הלסת העליונה, מה שלא משאיר מספיק מקום להוספת שתלים.

דלג לחיפוש - עבור לתיבת החיפוש באתר (במידה וקיימת אפשרות חיפוש באתר).

במקרים נדירים העצם הקיימת לא מצליחה להתמזג עם העצם המושתלת. זה אומר שהאזור המושתל לא יכול לפתח אספקת דם תקינה. אם זה קורה, ייתכן שתצטרכו לעבור שוב ניתוח הרמת סינוס.

Report this page